Välkommen till Soppscenen

Om Charlotte

Är sedan augusti 2016 anställd som verksamhetsledare för Växjö Teaterförening, på 80 %. Soppscenen Pop up med månadsarrangemang, är min frilandssysselsättning.

Utöver Soppscenen frilansar jag som:

KULTURPRODUCENT:

Har de senaste åren haft uppdrag för Svensknabben AB, Regionteatern Blekinge Kronoberg och Riksteatern Kronoberg.

Som frilans går jag in på tidsbegränsade uppdrag inom kulturområdet, inget är mig främmande! Kontakta mig för upplägg.

FÖRELÄSARE:
Föreläser om arrangörskap för kulturarrangörer av olika slag, fokus på värdskap och marknadsföring. Föreläser om kvinnligt företagande och kulturellt entreprenörskap.

KONFERENCIER:
Eftersom jag trivs med att stå på scen, jobbar jag gärna som konferencier. Jag har glimten i ögat och med humorn som hjälp ligger inte skrattet långt borta, men jag är också intresserad av och nyfiken på vårt samhälle i dag. Vilket gör att jag är påläst och väl förberedd för uppdraget.

Har bla erfarenhet från Soppscenen att varje vecka presentera veckans artist, Riksteatern Södra Sverige utbudskonferens, Valborgsmässotalare, Sommarpratare i Kalmar Stadspark, Nationaldagstalare i Glömminge samt Moderator Regionbiblioteket Kalmar Län.


Arbetsplatserfarenhet:
6 år 05 - 11 Riksteatern Kalmar Län Verksamhetsutvecklare
9 år 96 - 05 Byteatern Kalmar Läns Teater Producent
14 år 82 - 96 Norrbottensteatern Luleå Länsmarknadsförare & teaterkonsulent

Utbildning:
KULTURARBETARLINJEN Umeå Universitet Högskoleexamen 120 poäng Samt fortlöpande kurser inom kulturområdet.

Projektansvarig:
Riksteatern Kalmar Län: Small Village Theatre - teater på Landsbygden , Konstfrämjandet i Västerbotten: Konst på Arbetsplatsen, Regionbiblioteket i Norrbotten: Barnbokståget.

Styrelseuppdrag:
Bostadsrättsföreningen Solen Riksbyggen Berga Strandpark, Kalmar Teaterförening, Riksteatern Kalmar Län, Byteatern Kalmar Läns Teater. ATR – amatörteaterns riksförbund Norrbotten och nationella styrelsen i Sverige och Grotteatern i Umeå.


Utmärkelser:
2008 Byteaterns Eldsjälspris

2011 Regionförbundet Kalmar Läns Kulturstipendium med motiveringen:
Charlotte har varit verksam som teaterkonsulent och teaterproducent i många år och har ett mycket brett kontaktnät inom scenkonst. 2005 startade hon Soppscenen, en mötesplats som erbjuder Kalmar regionen intresseväckande kulturprogram med s tor spännvidd – med innehåll av humor och allvar, historia och nutid, professionella och amatörer, lokala profiler och rikskändisar. Charlotte är en kreativ entreprenör som genom Soppscenen ger människor ett livsbejakande avbrott i vardagen och hälsofrämjande kulturupplevelse. Charlotte Aaby Hertzman tilldelas ett belöningsstipendium för sin drivkraft och idérikedom som kulturföretagare där Soppscenen med inspirerande och engagerande kulturprogram ger människor upplevelser och insikter som gör avtryck och sätter guldkant på tillvaron.

2013 Kalmarsalens vänners Kulturstipendium 2013 med motiveringen:
Charlotte Aaby Hertzman med Soppscenen ger du Kalmarborna ett kulturellt vardagsrum med ett personligt och inspirerande innehåll. Med detta stipendium vill vi visa vår uppskattning för ditt engagerande arbete.

2014 Rotary Kalmar Nyckel ”The Rotary foundation of Rotary international Paul Harris Fellow utmärkelsen med motivering:
For the furtherance of better understanding and friendly relations among peoples of the world.

2015 Sverigemiddag Stockholms Slott
Inbjuden av hovet och landshövdingen representerar jag Kalmar Län vid Sverigemiddagen tillsammans med Landshövdingen Stefan Carlsson, Åke Andersson VD destination Kalmar, designern Jangir Maddadi samt Mia Alnerud och Eva Andersson. Sverigemiddag ett 100 tal representanter från hela Sverige som “gör det lilla extra för Sverige”.